Een WhatsApp buurtpreventiegroep is een burger initiatief en extra ogen en oren voor de politie. Zodra u iets verdachts ziet of hoort, zoals (vermoedens van) inbraak, diefstal, oplichting, vernieling, straatroof, bedreiging of mishandeling dan kunt u eenvoudig via uw WhatsApp groep een melding maken. Op die manier is iedereen bij u in de buurt direct op de hoogte.

Whatsapp groepen in Deil

Deil heeft momenteel 2 WhatsApp buurtpreventiegroepen:

  • "Veilig Deil": het gebied boven de N327
  • "Deil Zuid": het gebied onder de N327 (het Veld). Dit gebied heeft een andere beheerder.

Veilig Deil

Het gebied voor groep Veilig Deil wordt afgebakend door de N327 aan de zuidkant, de Linge aan de noordkant en begint links bij de Beemdstraat en loopt door rechts tot het einde van het Oosteind.


Gebied Veilig Deil

Ook in onze wijk gebeuren dingen als inbraken, hennepplantages, drugs, vandalisme, fietsendiefstal, brandstichting en vernielingen aan auto’s. Sociale controle kan dit soort dingen voorkomen of zelfs oplossen. Met zijn allen houden we ook onze buurt veilig.

Een WhatsApp buurtpreventie groep betekent niet dat de buurt onveilig is, het draagt er in bij om het veilig te houden.

Deelnemer

Deelnemen kan door uw naam, adres en mobiel nummer door te geven aan een beheerder of per email aan: veiligdeil@gmail.com. Veilig Deil werkt op basis van vertrouwen dus de beheerders stellen het op prijs om eerst persoonlijk contact te hebben alvorens nieuwe deelnemers toe te voegen.

Minimum leeftijd 18 jaar en u moet in het doelgebied wonen. U kunt zichzelf afmelden wanneer u maar wilt en er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Om effectiviteit te waarborgen zijn er huisregels opgesteld waar elke deelnemer zich aan dient te houden.